Eiendomsmegler må betale millionerstatning for uaktsomhet

HAS

En eiendomsmegler i Oslo må betale 4,5 millioner kroner i erstatning til en 68 år gammel kvinne etter å ha solgt en eiendom direkte til utbyggere uten budrunde.

Som Finansavisen avslørte i mars i år, ble boligen på Nordberg i Oslo solgt for 10,5 millioner kroner til en oppkjøper uten å være annonsert og uten budrunde. Eiendommen ble deretter videresolgt for først 15 millioner kroner, så 16 millioner og til slutt 18,2 millioner kroner.– Jeg skjønte ikke at det var mulig å få en så høy pris, sa eiendomsmegler Jens Christian Killengreen under sin forklaring i Oslo tingrett tidligere denne måneden, ifølge Finansavisen.I dommen fra Oslo tingrett slås det fast at megleren fra firmaet Nordvik & Partners opptrådte uaktsomt da han ikke forsøkte å forhandle prisen opp på selgers vegne, at han gjorde utilstrekkelige undersøkelser blant utbyggeren og hadde et usikkert grunnlag for prisvurderingen han satte til rundt 10 millioner kroner.Megleren hevdet også overfor selgeren at boligen neppe ville få en høyere pris ved å legges ut for salg på det åpne markedet.I tillegg til erstatningen må megleren og Nordvik & Partners også betale saksomkostninger.Killengreen ønsket ikke å kommentere dommen da Finansavisen ringte ham fredag ettermiddag, men henviste til If Skadeforsikring, som har representert ham og Nordvik & Partners i saken.


Les også