Tall fra Garanti Eiendomsmegling, som i veldig liten grad dekker Oslo og Akershus, viser at gjennomsnittsboligen kostet 37.834 kroner per kvadratmeter i september, 2,4 prosent mindre enn i august.
Prisoppgangen de siste 12 månedene er 3,6 prosent.12-månedersveksten er dermed markant ned fra 5,6 prosent i august. prisene i Oslo-området falt
- Prisene synker i september, etter økning forrige måned. Dette er det samme mønsteret vi har sett de siste årene. Det mest interessante her, er imidlertid utviklingen over tid. Prisene er 3,6 prosent høyere enn for et år siden, og så langt i år har de steget med nesten fem prosent, sier Garanti-sjef Stein Drogseth i en kommentar.Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i september var 44 dager, åtte dager mindre enn i august, og fire dager mer enn i september i fjor.Omsetningsdager betyr antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet.OBOS-prisene falt ogsåTidligere i dag viste statistikk fra OBOS at  0,9 prosent fra august til september.De siste 12 månedene har prisene falt 0,9 prosent, og årsveksten er dermed markant ned fra 1,3 prosent i august.- Prisutviklingen er som forventet. Jeg tror at vi kan ha 6-8 måneder foran oss med prisfall i Oslo-markedet før det snur. Norsk økonomi er solid og forventes å styrke seg ytterligere. Rentene forventes å være lave lenge, og de fleste banker prioriterer utlån til husholdningene. Dessuten er arbeidsledigheten lav, sa OBOS-sjef Daniel K. Siraj i en kommentar.- Basert på dette tror jeg at vi er tilbake på mars 2017-nivå igjen senest en eller annen gang i løpet av vår/sommer 2019, la han til.Eiendom Norge legger frem sin boligprisstatistikk for september førstkommende onsdag.