Megler dømt til å betale 4,5 millioner - anker

Nordvik & Partners synes dommen er for streng.

HAS

Eiendomsmegler Jens Christian Killengreen og Nordvik & Partners ble i Oslo tingrett i forrige uke dømt til å betale 4,5 millioner kroner i erstatning til en 68 år gammel kvinne etter å ha solgt en eiendom direkte til utbyggere uten budrunde.dn.no melder fredag ettermiddag at Killengreen har valgt å anke dommen.- Vår vurdering er at retten foretar en for streng vurdering av hva som kan forventes av megler, og mener derfor at det er viktig at disse prinsippene blir prøvet for lagmannsretten, sier administrerende direktør Martin Anmarkrud Kiligitto i Nordvik & Partners i en kommentar.Kiligitto opplyser til nettavisen at meglerhuset fortsatt har full tillit til Killengreen.Fra 10,5 til 18,2 millionerSom Finansavisen avslørte i mars i år, ble boligen på Nordberg i Oslo solgt for 10,5 millioner kroner til en oppkjøper uten å være annonsert og uten budrunde. Eiendommen ble deretter videresolgt for først 15 millioner kroner, så 16 millioner og til slutt 18,2 millioner kroner.- Jeg skjønte ikke at det var mulig å få en så høy pris, sa Killengreen under sin forklaring tidligere denne måneden, ifølge avisen.Ifølge dommen opptrådte megleren uaktsomt da han ikke forsøkte å forhandle prisen opp på selgers vegne, han gjorde utilstrekkelige undersøkelser blant utbyggere og hadde et usikkert grunnlag for prisvurderingen til rundt 10 millioner kroner.