<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus hyrer PR-rådgivere og advokater mot NRK

Nordvik & Partners har hyret inn advokater og medierådgivere til store kostnader for å forsvare seg i et kommende Brennpunkt-program om off market-salg.

Publisert 1. okt. 2017 kl. 13.20
Oppdatert 1. okt. 2017 klokken 13.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 396 ord

(Finansavisen): – Vi bruker både juridiske rådgivere og medierådgivere i denne saken. Hvem de er og hvor mye de tar seg betalt er vårt anliggende, sier adm. direktør Hallvard Bragge i meglerkjeden Partners hvor Nordvik & Partners er medlem, til Finansavisen. – Vi har hørt om samlede kostnader på så mye som én million kroner.– Det er betydelige kostnader, men det er ikke de størrelsene. Det er betydelig mindre, sier han til avisen. – Skiller denne saken seg fra andre tilsvarende saker Nordvik & Partners har hatt?– Vi har ikke hatt tilsvarende saker. Dette er den eneste.– Mener du at dere har en god sak?– Det må du spørre NRK Brennpunkt om.Brennpunkt-programmet skal være planlagt sendt i månedsskiftet oktober/november.Hovedkontoret betaler– Det er meglerkjeden for Nordvik & Partners sentralt, det vil si Partners AS, som betaler deler av regningen for rådgiverne i denne saken, sier Bragge til Finansavisen. Han bekrefter overfor Finansavisen at spørsmålene fra NRK Brennpunkt blant annet handler om off market-salg.Ett av eiendomssalgene Brennpunkt-redaksjonen har interessert seg for er salget av Langmyrveien 12 på Nordberg i Oslo som Finansavisen avslørte på senvinteren i år.Det var den 29. mars at Finansavisen omtalte hvordan Nordvik & Partners solgte denne eiendommen for 10,5 millioner på vegne av arvinger etter at deres mor hadde gått bort.Eiendommen ble aldri annonsert på det åpne markedet fordi megler mente han hadde en kjøper som ville gi markedspris samt at det ikke var mulig å oppnå en høyere pris.Men etter at eiendommen ble solgt flere ganger på kort tid. Først for 15 millioner. Deretter for 16 millioner og så til 18,2 millioner.Avdødes datter, Ellen Dahl, har stevnet Nordvik & Partners, og lagt ned krav om 7,6 millioner kroner i erstatning etter salget, men uttaler til Finansavisen at hun har takket nei til å bistå Brennpunkt.Finansavisen sitter med en liste på ti navn som skal være i søkelyset i en tidlig fase i forbindelse med Brennpunkt-programmet. Listen består av både personer som opererer som eiendomsmeglere i dag og tidligere eiendomsmeglere som har gått over i ulike roller innen boligutvikling.Flere av personene på listen er tilknyttet meglerselskapet Nordvik & Partners, men meglerne som håndterte salget av Langmyrveien 12 på Nordberg er ikke på Brennpunkt-listen Finansavisen besitter.– Jeg kan bekrefte at vi jobber med et program om dette som skal sendes i slutten av oktober, sier redaktør Odd Isungset i Brennpunkt til Finansavisen, og bekrefter at de sett på noen salg fra Nordvik & Partners, men også fra mange andre. Les mer i lørdagens utgave av Finansavisen.