- Boliglånsforskriften burde aldri vært innført, fordi markedet alltid har vist evne til å regulere seg selv, gjentar administrerende direktør i Privatmegleren til Hegnar.no.- Den gir en svært negativ effekt vi skulle vært foruten, fortsetter Meier.
Onsdag viser boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi at boligprisene falt 1,6 prosent i september. Det er det største fallet i september siden 2008, da Lehman Brothers gikk konkurs og finanskrisen var et faktum. Les mer om boligprisene her.
Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,5 prosent.Må please markedetSjefen for Privatmegleren mener boligselgerne må please markedet.- Boligen er modellen på catwalken. Den skal vekke begeistring, og markedet er der og følger nøye med, sier hun.Meier mener boligkjøperne er svært selektive og ser først og fremst etter et trivelig hjem og en livsstil, mer enn en god investering.- Det er derfor viktig at boligselgerne legger sjel i salget. Boligkjøp er som en forelskelse - selgerne må skape hjertebank hos boligkjøperne, sier hun.Avgjør innen én timeEn undersøkelse Infact gjorde for PrivatMegleren i 2015, konkluderte med at 50 prosent av kjøperne bestemmer seg innen én time.- Og det er mer betalingsvilje om en bolig treffer hjertet umiddelbart, mener sjefen for Privartmegleren.Hun minner om salmen «du kjøper og selger i samme marked». - Må du ned i pris for din egen bolig, får du sannsynligvis også din neste bolig rimeligere, avslutter Meier.