Rekord-dyr leilighet solgt i Hong Kong

Aldri før har en leilighet i Asia blitt solgt for mer. 

A night view of the Hong Kong Island's legendary skyline is seen Tuesday, Jan. 24, 2012. With its bustling harbor and glittering, neon-drenched skyscrapers set against a backdrop of verdant, towering peaks, Hong Kong is undeniably one of the world's most scenic cities. (AP Photo/Vincent Yu) Vincent Yu
Ukens vintips
En penthouse-leilighet i et prosjekt i regi av Henderson Land Development Company ble denne uken solgt for om lag 522 millioner Hong Kong-dollar, tilsvarende rundt 533 millioner norske kroner, skriver Hong Kong-avisen Singa Tao Daily, ifølge Bloomberg.Salgssummen tilsvarer en kvadratmeterpris på hele 1,15 millioner kroner for den 462 kvadratmeter store leiligheten som blant annet kommer med et privat svømmebasseng og tre parkeringsplasser. Ifølge Singa Tao ble leiligheten opprinnelig lagt ut for 537,7 millioner Hong Kong-dollar. All time highBoligprisene i Hong Kong har aldri vært høyere, til tross for at myndighetene har satt inn tiltak for å kjøle ned markedet.I juli økte prisene for 17. måned på rad, noe som ifølge Bloomberg er den lengste sammenhengende perioden med prisstigning siden 1993.