Boligspekulanter ser ut av Oslo

Profesjonelle boligkjøpere ser på andre byer enn Oslo. I Bergen dominerer nå spekulantene på boligmarkedet.

Næringseiendom

Det kommer fram i en ringerunde NRK har gjort til eiendomsmeglere i de fem største norske byene: Firmaer som tidligere kun drev i Oslo, kjøper nå leiligheter over hele Norge. For å bremse veksten I Oslo, strammet regjeringen inn på boliglånskravene og innførte egne særkrav.– Vi ser pågang fra investorer som har nådd toppen og ikke lenger finner boligmarkedet i Oslo interessant. Nå ser de i stedet på mulighetene i Bergen, Stavanger og Trondheim, forteller journalist Torgeir Hågøy i næringseiendomsmagasinet Estate.Byråd for byutvikling i Bergen, Anna Elisa Tryti (Ap), vil beskytte vanlige boligkjøpere i budkrigen med eiendomsinvestorer.– Vi er i dialog med statsråd Jan Tore Sanner. De store byene ønsker seg virkemidler som sikrer levende bomiljøer med barnefamilier i sentrum, sier Tryti.(©NTB)

bergen
Nyheter
Næringseiendom
Bolig