Har avholdt 200 visninger - får ikke leid ut

Børsnoterte Storm Real Estate har kun ett kontorbygg, og der er 68 prosent av arealet ledig. Kursras er naturlig nok et faktum.

Morten Astrup. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Finansavisen: I 2010 skulle Storm Real Estate bli eiendomsbransjens Seadrill. Syv år senere kan man konkludere med at dette lyktes – om det var Seadrills kommende nedtur man prøvde å kopiere, skriver Finansavisen.Skulle ta firegangerenDet var i forbindelse med børsnoteringen det året at hovedaksjonær og styreformann Morten E. Astrup tok sikte på å kjøpe «distressed» eiendom i Russland for 10 milliarder kroner, gjøre utbedringer og fylle opp byggene.Målet var en avkastning på opptil firegangeren.– Tør du å sammenligne Storm Real Estate med Seadrill allerede, spurte Finansavisen 22. mai 2010.– Jeg håper man i ettertid kan dra den sammenligningen. Vi liker Fredriksen-selskapenes aksjonærpolitikk, og målet vårt er å bli nummer én, svarte Astrup.– Svinger myeI dag er førsteplassen et stykke unna. I det ene kontorbygget Storm Real Estate eier i Moskva, takket hovedleietageren Gazprom for seg i fjor. Fortsatt står 68 prosent av de 15.200 kvadratmeterne ledig – i et marked preget av høy ledighet og sanksjoner etter Ukraina-konflikten.«Selskapet har avholdt over 200 visninger i 2017, og er i kontinuerlige forhandlinger med potensielle leietagere», står det å lese i kvartalspresentasjonen.– Det går ikke så bra, dette?– Russland svinger ekstremt mye, og har gjort det mange ganger før. Men landet som helhet har passert bunnen, og det er nå vekst. Ledigheten i kontormarkedet faller, sier Astrup, som kontrollerer 28,3 prosent av aksjene.Storm Real Estate refererer til analyser fra Cushman & Wakefield, som viser at ledigheten for klasse A-kontorer har falt fra over 30 til 17 prosent i løpet av to år. For B-kontorer rapporteres ledigheten til 12 prosent. Likevel faller leienivået.

morten astrup
russland
storm real estate
kontorlokaler
Nyheter
Næringseiendom