Prisene stiger - salget går raskere

Mens boligprisene faller opplever meglere ved landets største og mest populære vinterdestinasjoner stor pågang og budrunder denne høsten.

Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål har til sammen solgt flere tusen fritidseiendommer i Trysil, skriver DN.- Årets oktobermåned er kanskje noe av det beste jeg har vært borti med 24 salg. Høsten under ett har vært bedre enn i fjor og året før. Mitt inntrykk er at hytteprisene her har gått opp rundt ti prosent det siste året. Det er mye takket være at mange svensker nå har fått øynene opp for Trysil, sier Birkrem til avisen.Får bedre priserDNB Eiendom Fritid Lillehammer har hatt langt raskere salg og fått bedre priser denne høsten sammenlignet med fjoråret.- Omsetningstiden har gått betraktelig ned, samtidig som snittprisen er noe høyere, sier eiendomsmegler Stig Svartor ved DNB Lillehammer Fritid til DN.Rekordomsetning- Jeg trodde ikke vi skulle komme ut bedre enn i rekordmåneden oktober 2016, men vi hadde tre prosent høyere omsetning i oktober i år. Salget i november har også vært bra, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, som i en årrekke har solgt fritidseiendommer i Geilo-traktene.Rekordomsetning til tross er det ifølge Haatuft liten endring i prisene på Geilo, skriver DN.- Vi opplever ikke noen prisbonanza. Vi ser kanskje en svak økning, men vi har stort sett hatt et flatt prisbilde de siste syv-åtte årene, sier Haatuft til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også