Salgskollaps for nyboligprosjekt

Nesten ett år etter salgsstart har utbygger Espen Pay bare solgt 30 av de 67 leilighetene i Ullern Hage-prosjektet, og byggingen er allerede i gang.

FINANSAVISEN: Boligprosjektet på Ullernåsen er ikke blitt helt som daglig leder Espen Pay (58) og de andre i Urbanium hadde sett for seg, skriver Finansavisen. Det begynte bra, da 24 av de 67 leilighetene ble revet vekk ved salgsstarten i februar. Tross tommelfingerregelen om å vente med byggestart til halvparten av leilighetene er solgt, satte Urbanium spaden i jorda med en gang og klargjorde tomten for bygging.- Litt stille nåPay sa at de regnet med å få solgt halvparten av leilighetene «ganske snart». Men kombinasjonen høy boligbygging og begrensede lånemuligheter for boligkjøpere, gjorde det vanskelig for utbyggeren.I august, et halvt år etter salgsstarten, fikk Finansavisen opplyst fra markedssjef Mona B. Eriksen i Urbanium at de hadde solgt 31 leiligheter, selv om kun 28 var markert som solgt på boligprosjektets hjemmeside.– Jeg vil ikke bruke ordet «sliter», men det er litt stille nå. Det gjelder ikke bare oss, men hele markedet, sa Espen Pay i Urbanium til Finansavisen da.Under halvparten er solgtMen det skulle bli enda verre. Nyboligsalget og Oslos boligpriser har falt videre siden august. Nå, tre måneder senere, er byggingen av de 67 leilighetene i full gang selv om kun 30 leiligheter er markert som solgt, ifølge hjemmesiden. Antallet får Finansavisen bekreftet av Privatmegleren, som nylig har overtatt oppdraget fra Sem og Johnsen. Boligprosjektet er også midlertidig trukket vekk fra Finn.no.«Vi er i full gang med byggingen, og når bygget reiser seg igjennom vinteren og våren neste år har vi stor tro på at det vil kunne engasjere både gjerdesittere og nye interessenter i dette representative prosjektet», skriver Mona B. Eriksen i en epost til Finansavisen, og opplyser samtidig at de nå jobber med «små og store» kvalitetsforbedringer før prosjektet kommer tilbake på Finn.no– Vurderer dere priskutt?– Nei, det har vi ingen planer om, sier hun.Selv om Urbanium ikke ennå har klart å selge halvparten av leilighetene, kan de 30 som har kjøpt slå seg til ro med at leilighetene blir ferdigstilt. Gravearbeidet på tomten var fra egen lomme, men finansieringen av byggingen skal være i boks.– Vi har fått byggelånet, så prosjektet er fullfinansiert, sier Pay til Finansavisen.


Les også