Visning. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.

Selgere ga Black Friday-tilbud på boligmarkedet

I anledning Black Friday har det dukket opp flere tilbud på boligmarkedet. Forbrukerombudet advarer folk mot å kjøpe bolig på impuls.

Fredag ble en 94 kvadratmeter stor bolig lagt ut til salg på Finn.no hvor annonsen lovet at boligen var satt ned med 200.000 kroner i anledning Black Friday. Boligen har en prisantydning på 3,7 millioner kroner ved kjøp denne helgen. Stuntet følger i kjølvannet av eksempler fra Sverige i forbindelse med årets Black Friday, skriver Aftenposten.– Jeg håper virkelig ingen går og kjøper en bolig til 3,7 millioner på impuls på en fredag, sier avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet til avisen.Skjelbostad påpeker at kjøp av bolig er en stor investering og at slike markedsføringsgrep kan ta kjøpers oppmerksomhet bort fra andre viktige vurderinger ved kjøpet.Flere aktører i boligmarkedet har i år forsøkt å slå mynt på den store tilbudsdagen. En boligutbygger i Flekkefjord reklamerte med gratis hvitevarer til en verdi av 40.000 kroner. I Andebu i Vestfold ble potensielle kjøpere lovet 10.000 kroner til den første som henvendte seg fredag og signerte et bindende bud.Forbrukerombudet påpeker at stuntene ikke er ulovlig så lenge prisopplysningene er fullstendige og riktige, og tilbudet er reelt.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også