Bjørn Maaseide hamstrer eiendom i Stavanger

Gjorde nylig sin største investering.

Kraft Finans har kjøpt for over én milliard kroner i Stavanger-regionen det siste halvannet året, skriver Stavanger Aftenblad ifølge Estate Nyheter.Siste tilskudd i porteføljen er Porsche-bygget og Bavaria-kvartalet på Forus, som Stavanger-investorene John Arild Ertvaag og Knut Øgreid solgte for rundt 430 millioner kroner gjennom Bavaria Eiendom Bil.- Det er det desidert største kjøpet og investeringen vi har gjort noensinne, sier Kraft Finans-sjef Sveinung Byberg.Hentet én milliard i årForvaltningskapitalen er ifølge avisen over tre milliarder, og bare i år har de hentet én milliard kroner i frisk kapital.Kraft Finans også kjøpt Zara-bygget i Stavanger sentrum og i tillegg bygget som huser Kaefer Energy og deres hovedkontor.- Våre kunder er typisk privatpersoner eller selskaper med overskuddslikviditet som plasseres med en lengre tidshorisont. Her har eiendom vokst frem som en viktig aktivaklasse de siste to årene, sier Byberg til Stavanger Aftenblad.Bjørn Maaseide størstBjørn Maaseide er største eier i Kraft Finans, med 27,38 prosent av aksjene gjennom sitt Maaseide Promotion.Nærmest på aksjonærlisten finner vi Erk AS, med 16,14 prosent eierandel. Selskapet er eid 50/50 av Elin Pallesen og Rune Kenneth Nygård.Erik Isaksens Sandnes Finans følger deretter på 11,08 prosent, foran toppsjef Sveinung Byberg med sine 9,12 prosent.