Boligprisene fortsetter å falle i Sverige

Prisene på borettslagsleiligheter i Sverige har falt med 3 prosent fra en måned til en annen, viser tall fra november.

Fallet på 3 prosent gjelder både Stockholm og Göteborg, samt på nasjonalt nivå.Det er den største nedgangen i boligprisene siden november 2011.I et perspektiv på tre måneder er fallet enda mer markant. Da faller prisene i for eksempel Stockholm med hele 5 prosent og på nasjonalt nivå med 4 prosent.Også prisene på eneboliger falt, men kun med 1 prosent.Økonomieksperter forklarer fallet med økt boligbygging samtidig som mengden ledige boliger har økt i stort omfang.– Det finnes veldig mye å velge mellom, og det er kjøpernes marked nå. Du kan gå rundt på flere visninger og velge og vrake, sier Hans Flink, salgssjef ved Svensk mäklarstatistik.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også