Halden Storsenter selges til pensjonskasse

Halden Kommunale Pensjonskasse blir eier av Halden Storsenter. 

 Halden kommunale pensjonskasse har ifølge en melding fredag kjøpt kjøpesenteret Halden Storsenter fra sveitsiske Partners Group og Citycon Norway AS som eier henholdsvis 80 prosent og 20 prosent hver.Nettoarealet oppgis til om lag 9 300 kvadratmeter. I tillegg kommer et parkeringshus på omtrent 4000 kvadratmeter..- For kort tid siden kommuniserte vi mulighetene for et utviklingsprosjekt på Halden Storsenter der en sentral del av de nye planene er å etablere et spennende boligprosjekt på tomta hvor dagens parkeringshus ligger. Vi var da også åpne om at dette var en løsning som ville kreve et annet eierskap. Halden kommunale pensjonskasse meldte sin interesse relativt raskt og vi er godt fornøyd med at Halden Storsenter nå får en lokalt forankret eier, som kan forvalte og utvikle senteret videre, sier Bjørn Vidar Tessem kommersiell direktør i Citycon.Citycon kom inn på eiersiden i senteret i 2015 da det kjøpte opp Sektor Gruppen som forvaltet senteret og hadde en eierandel på 20 prosent.Halden Kommunale pensjonskasse ser på kjøpet det fikk grønt lys for tidligere i desember, som en del av en større plan.- Det er viktig for oss at Halden Storsenter får et lokalt eierskap. I området rundt Os er det planlagt flere spennende prosjekter og vi vil gjennom dette kjøpet sikre at vi kan jobbe med en helthetlig plan for den videre utviklingen i dette området, sier adm. dir Eivind Hansen i Halden kommunale pensjonskasse.Ifølge Halden Arbeiderblad, var det rådmann i Halden, Roar Vevelstad, som tok initiativ til at pensjonskassen ta en nærmere vurdering av Halden storsenter-bygningen.