Meglertopper spår prisoppgang i januar

Meglertoppenes forventning til overgangen mellom 2017 og 2018 er at boligprisene skal opp.

Næringseiendom

(Finansavisen): Selv om flere meglertopper nå melder om god aktivitet i desember, målt i antall salg, venter samtlige at prisene i Oslo skal fortsette ned. Det innebærer i så fall prisfall for åttende måned på rad.Fasit for årets desember kommer torsdag neste uke når Eiendom Norge legger frem sin prisstatistikk.At prisene faller i desember er historisk sett normalen. Ser man de ti siste årene under ett, har det kun ved to anledninger - i fjor og i 2014 - skjedd at boligprisene har steget i desember.- Salget har vært bra i desember, og på nivå med fjoråret, men det er likevel ikke nok til å spise av varelageret i betydelig grad. Prisene pleier å falle i desember, og jeg tror vi vil se en nedgang på mellom 0,5 og én prosent, både i Oslo og på landsbasis, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren til Finansavisen.- Fortsatt avventendeAdm. direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling tror på et litt mindre prisfall i desember, ned 0,2–0,4 prosent for både Oslo og landet totalt sett.- Mens tilbudssiden øker, er kjøpersiden fortsatt avventende fordi mange ser for seg muligheten for at prisene kan falle ytterligere, sier Ulvness til Finansavisen.Også Krogsveen-sjef Leif J. Laugen sier desember har vært en måned med god aktivitet.- Etter mitt skjønn har avslutningen på året vært veldig bra, særlig i Oslo. Jeg tror derfor ikke prisutviklingen i desember har vært noe verre enn den pleier, og venter et prisfall på 0,5 til én prosent for landet, og jeg tror ikke det blir noe verre for Oslo. Oslo utmerker seg ikke på den negative siden lenger, sier Laugen til avisen.Svakere januareffektI januar derimot pleier prisene historisk å gjøre et realt hopp, og prisoppgangen de siste årene har ligget rundt tre prosent, også kjent som januareffekten.De tre meglertoppene er samstemte om at de ikke tror på en tilsvarende sterk oppgang i januar 2018, men alle venter ifølge Finansavisen likevel å se pluss-tegnet til tross for høy tilbudsside.Ulvness i Eie tror året begynner med en prisoppgang på rundt én prosent i Oslo og én til to prosent i Norge, mens Laugen venter at prisene i januar skal opp med 1,5 til to prosent.

eiendomsmarkedet
bolig
boligmarkedet
boligprisene
grethe w. meier
hedda k. ulvness
leif j. laugen
Nyheter
Næringseiendom