Tror boligprisene vil falle frem til sommeren

DNB Markets-økonom Jeanette Strøm Fjære mener det er for tidlig å si at prisbunnen i boligmarkedet er nådd.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste tirsdag at boligprisene falt 1,1 prosent i november.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,4 prosent.- Vi ventet et fall på 0,2 prosent, så dette må sies å være greit i tråd med forventningene. Tallene bekrefter at oppgangen i oktober var litt tilfeldig, og at det er for tidlig å si at prisbunnen er nådd, sier økonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets til DN.Aktiv-sjef Karsten Onsrud tror på en stabilisering av markedet, og administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren ser lyset i tunnelen.Fjære tror derimot at prisfallet fortsetter langt inn i 2018. Årsaken er at det er mange usolgte bruktboliger på markedet, og at det vil komme flere nyboliger ut på markedet i 2018.- Våre prognoser viser at prisfallet vil vare frem til neste sommer, men det vil sannsynligvis bli et moderat fall, for det er gode makroforhold i Norge. Det meste av boligprisfallet er nå bak oss, sier hun til avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også