Venter salgsrush av boliger i Oslo

Det kan gå mot en svært hektisk januar i boligmarkedet i Oslo.

Det kan gå mot et svært hektisk boligmarked i hovedstaden over nyttår, skriver Finansavisen.– Vi har et veldig stort varelager av boliger som skal ut for salg i Oslo. Det er all-time high for denne tiden av året. Det betyr at det vil komme et stort rush av boliger til salgs på nyåret og det blir veldig mye å velge i, sier Terje Buraas, administrerende direktør i DNB Eiendom.Han spår at starten på boligåret 2018 kommer til å bli veldig hektisk.Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren rapporterer om et høyt antall salgsoppdrag også hos dem.– Nå venter selgerne til januar. Det kommer til å bli salgsrush i januar, med veldig mange nye boliger ut i hovedstadsmarkedet, sier hun til Finansavisen.Kombinasjonen mange overliggere og rush av nye bruktboliger til salgs over nyttår, vil tynge den vanligvis sterke januareffekten i boligprisene, tror både Buraas og Meier.– Jeg tror vi kan se en liten prisoppgang i januar, men betydelig mindre enn normalt, sier Meier til avisen.De siste årene har prisveksten i januar ligget rundt 3 prosent.