Dobler prisen på Gimletoppen - vil ha 42 mill.

Norwegian Ground-utbyggerne betalte 19 millioner for den 283 kvadratmeter store leiligheten på Gimletoppen i Oslo. Nå vil de ha 42 millioner.

- Vi har jobbet med prosjektet i to års tid og leiligheten er nå totaloppusset. Den hadde behov for modernisering, sier daglig leder Frands Preben Frandsen i Norwegian Ground, ifølge Finansavisen.Boligutviklingsselskapet eies av Rune Arnhoff og hans to sønner Andreas og Christian Arnhoff, samt Ole Saxegard Andreassen. Den dyreste i landetAvisen har tidligere omtalt prosjekter i selskapets regi, og siste skudd på stammen er den 283 kvadratmeter store leiligheten i Thomas Heftyes gate 34 på Gimletoppen i Frogner bydel i Oslo.Mandag dukket den opp med topplassering på Finn.no over de dyreste bruktboligene til salgs i både Oslo og landet totalt sett, akkurat nå.Med en prisantydning på 42 millioner kroner gir det en kvadratmeterpris på rett over 148.000 kroner.Betalte rundt 20 mill.Leiligheten ligger i høy første etasje i bygget, hvor blant andre investor Christen Sveaas bor, sistnevnte i toppetasjen.Norwegian Ground kjøpte leiligheten i 2015, av Søren Catho Bach Christensen og Torun Lian, som selv betalte 7 millioner for den tilbake i 2002.Hva Norwegian Ground betalte ønsker ifølge Finansavisen ikke Frandsen å kommentere. Men etter det avisen kjenner til ble den i mai 2015 lagt ut med prisantydning på 18,9 millioner kroner og den skal ha blitt solgt for rett over prisantydning.- Hvor mye har dere brukt på oppussingen?- Der må vi nok foreløpig holde kortene litt tett til brystet, men det er snakk om betydelige summer, sier Frandsen til avisen.- Siden april er boligprisene i Oslo ned 11,5 prosent. Hvordan har det påvirket prisingen av dette prosjektet?- Siden vi kjøpte har boligmarkedet i Oslo generelt steget cirka 17 prosent. Vi oppfatter Gimletoppen som et helt eget marked, med få objekter i omløp. Med referanse til andre salg på Gimletoppen de siste to årene mener vi prisen er satt riktig i dagens marked.


Les også