Hermanrud frykter boligprisras

Sjefstrateg Peter Hermanrud mener boligprisras kan være en risikofaktor.

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets frykter for boligprisene i Oslo, skriver DN.– Lenge har vi sagt det motsatte, nemlig at Stavanger er utsatt og boligprisene er utsatt. Stavanger hadde jo de samme kvadratmeterprisene som Oslo, men nå er Oslo 50–60 prosent høyere. Det er forandret helt nå. Nå er det Stavanger som er minst utsatt. Dessuten står den lokale økonomien foran et oppsving her, sier Hermanrud under sitt Stavanger-besøk.Han mener boligprisras kan være en risikofaktor i aksjemarkedet.– I Norge har boligprisene falt med litt over fem prosent. En av tre ganger det har skjedd andre steder før, har fallet endt opp med å bli større enn 25 prosent, sier sjefstrategen til DN.– Et boligprisfall rammer bankene, sykliske aksjer mot norsk økonomi og aksjer relatert til eiendom. Men det er flott for Hydro hvis boligprisene faller. Da faller krone og Hydro jubler. En slakkere norsk økonomi gir også mindre lønnsvekst​, som er bra for eksportbedriftene, sier han.Her finner du Hermanruds aksjetips for 2018 Hermanrud var gjest hos HegnarTV rett før jul. Se innslaget her


Les også