HAS

Ivar Tollefsen utvider imperiet

Eiendomsinvestoren kjøper og kjøper.

Gjennom datterselskapet Heimstaden Bostad varslet Ivar Tollefsens Heimstaden mandag oppkjøp av 382 av Hyresbostäders 1.060 rekkehus i Klockaretorpet i Norrköping i Sverige, melder Estate Nyheter.Overtakelse skjer i slutten av februar.Heimstaden Bostad betaler ifølge nettstedet 10.700 kroner per kvadratmeter for leilighetene med årlige leieinntekter på 36 millioner kroner. Samlet transaksjonsverdi er 371 millioner kroner før fratrukket latent skatt. Estate omtaler også kjøpet av prosjektet Havnehusene i danske Horsens for en sum tilsvarende 340 millioner norske kroner like før jul. Selger var RHB Development.Prosjektet teller 94 leiligheter med hver sin P-plass i underjordisk garasje. Innflytting skal etter planen finne sted i 1. kvartal 2020.Norges 12. rikesteKapital vurderte i fjor høst Ivar Tollefsens formue til 18,2 milliarder kroner. Det holdt til en 12. plass på listen over Norges 400 rikeste.Tollefsens formue hadde da blitt oppjustert fra 12,8 milliarder kroner i 2016.Hele listen her.Les også: Ivar Tollefsen kjøper USAs ambassade


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også