Meier om boligprisene

Selv om boligprisene fortsatt faller, kan ikke boligkjøperne regne med de største rabattene i 2018, ifølge sjefen for Privatmegleren.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser torsdag at boligprisene falt 1,1 prosent i desember.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,5 prosent. Smitter over- Selv om boligprisene fortsatt faller noe, kan ikke boligkjøperne regne med de helt store rabattene i 2018, kommenterer Grethe W. Meier, sjefen for Privatmegleren, til Hegnar.no.Hun peker på at vi nå går inn i en periode som erfaringsmessig har høy aktivitet med godt besøkte visninger og tidvis intense budrunder.- Den store rabattperioden - som i siste halvdel av 2017 - kommer ikke tilbake, og rabatterte boliger blir det merkbart mindre av. Nyttårstalen til statsministeren var optimistisk og positiviteten vil før eller siden smitte over til boligmarkedet, fordi flere får jobb og dermed høyere inntekter.Meier tror imidlertid ikke på en prisgalopp det kommende året.- Utover i 2018 vil prisene stabilisere seg og kanskje løfte seg noe utover året. Om det fantes en tippekupong for boligmarkedet, ville jeg krysset av for flest uavgjorte kamper på kupongen, i alle fall frem til sommeren. Se også: Christian V. Dreyer om hvor mye han tror boligprisene vil falle i 2018Svakest utviklingI Oslo falt prisene 1,0 prosent i desember, mens fallet var på 6,2 prosent i 2017. Det var den svakeste utviklingen i landet.Boligprisene i Oslo har da falt 11,5 prosent siden toppen i april, mens de for hele landet er ned 6,7 prosent fra toppen.- Den negative utviklingen i boligprisene fortsatte i den siste måneden i 2017. Selv om det er normalt med fall i prisene i desember, så er dette en svakere utvikling enn normalt, kommenterte administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer, i forbindelse med presentasjonen av boligpristallene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også