Næringslivstopper: - Å kjøpe bolig i Norge er altfor gunstig

Eivind Yggeseth

Å kjøpe bolig i Norge er altfor gunstig, og eiendom bør skattlegges langt hardere, mener flere norske næringslivstopper.

– Vi har bundet altfor mye penger i hytter, hus og eiendom, vi burde absolutt få mer over til å skape arbeidsplasser, sier investor Stein Erik Hagen til NRK.Boligprisene har falt de fleste steder i landet i løpet av de siste månedene. Men det er fremdeles altfor gunstig å investere i boliger, mener flere av Norges rikeste som kringkasteren har snakket med.– Der er det et stort problem. Eiendom er grovt underbeskattet. Det er et stort strukturproblem og fører til at det går altfor mye penger inn i eiendom, sier investor Jens Ulltveit-Moe.Ferd-eier Johan H. Andresen finner en trøst i at enkelte nå er skremt fra boliginvesteringer etter at prisene begynte å falle i fjor.– Jeg ser nå at flere og flere er litt mettet på eiendom, sier Andresen.Grunnet skattesystemet og lave renter frykter han imidlertid en ny bølge med boliginvesteringer så snart prisfallet er over.– Det bør ikke egentlig være noen store skattefordeler når det gjelder eiendom, som et rent investeringsobjekt så er det andre ting vi må satse på, sier Andresen.(©NTB)