- Boligprisfallet vil fortsette en stund til

DNB Markets er ikke overbevist.

Gårsdagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste at boligprisene steg 2,0 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,4 prosent.Les også: Meglersjef retter fingeren mot svartmalerne- Fall en stund tilUtviklingen var noe svakere enn DNB Markets hadde ventet seg, og et svakere januar har vi ikke sett de siste ti årene.- Et høyt antall usolgte boliger og utsikter til ferdigstillelse av mange nye boliger gjennom 2018 gjør at vi tror boligprisfallet vil fortsette en stund til, men et fall i lageret av usolgte boliger i januar kan være en indikasjon på at det meste av prisfallet er bak oss, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i dagens morgenrapport.Les også: - Det snur fort i boligmarkedetLes også: - Boligprisene er svært nær bunnen nåHun mener en positiv utvikling i norsk økonomi, med stadig lavere arbeidsledighet og utsikter til økt inntektsvekst, også bør gi støtte til boligmarkedet fremover.- Sannsynligheten for en brå og/eller langvarig bolignedtur anser vi nå som liten, føyer Strøm Fjære til.Lysglimt i OsloDNB Markets ser noen lysglimt i Oslo, der 12-månedersveksten steg fra minus 10,5 til (fortsatt nitriste) minus 9,4 prosent.- Omsetningen var høy og litt færre boliger ble lagt ut for salg, slik at lageret av usolgte boliger avtok ganske markant. Antall usolgte boliger er fortsatt på et høyt nivå, men kan se ut til å ha toppet ut. Det tyder på at det verste kan være bak oss også i Oslo-markedet, selv om utsikter til mange nye ferdigstilte boliger i år gjør at vi venter en svak utvikling gjennom store deler av året, heter det videre.