(Finansavisen:)  Investoren Ivar Tollefsens svenske børsselskap Heimstaden økte leieinntektene fra 1 til 2 milliarder svenske kroner på ett år.I løpet av fjoråret kjøpte selskapet eiendom for ikke mindre enn 22,9 milliarder svenske kroner (22 milliarder norske).Ekstrem start på 2018 Bare siden nyttår har Heimstaden kjøpt for 3,8 milliarder norske kroner, mesteparten i Danmark.Fra DJ til eiendomsbaron Kapital anslo i høst formuen hans til 18,2 milliarder kroner. Hans kjøp av den amerikanske ambassaden var en meget omtalt transaksjonLes også: Eiendomsbaron øverst på formuestoppen i Bærum
Det ble solgt eiendom for 1,2 milliarder kroner. Til sammenligning kjøpte Heimstaden for 6,9 milliarder året før. Da ble det solgt for 279 millioner, skriver Finansavisen.Den ekstreme veksten har fortsatt i år.«Et intensivt og hendelsesrikt 2017 er avsluttet. Ett år preget av sterk vekst, foredling av eiendomsporteføljen samt et fortsatt fokus på effektiv og kundeorientert forvaltning», skriver konsernsjef Patrick Hall i sin oppsummering av fjoråret.Ivar Tollefsen (56) har gått gradene fra en omreisende DJ til eiendomshamstrer på 30 år, slår Finansavisen fast.I fjor sommer samlet Tollefsen mesteparten av eiendommene i selskapet Heimstaden, der han eier 86 prosent av aksjene og kontrollerer 99,8 prosent av stemmene.Tollefsen har også en stor porsjon eiendom utenfor det børsnoterte selskapet. . Han betalte 460 millioner kroner for ambassaden. Dette kjøpet gjorde Tollefsen på privat hånd.