Meier om boligprisene

Folk som har ligget i sofaen gjennom høsten har omsider fått på seg danseskoene, ifølge Grethe W. Meier.

- I den grad dansen har vært litt treg de siste månedene, er det nå tangotakter og bedre stemning som preger boligmarkedet, sier Grethe W. Meier til Hegnar.no.Mandag viste boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi at boligprisene steg 2,0 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,4 prosent.- Folk som har ligget i sofaen gjennom høsten har omsider fått på seg danseskoene. Boligkjøperne svinger seg fra den ene visningen til den andre. Det er dessuten god driv og temperatur i budrundene, sier Meier.- Januar viser imidlertid at det snur raskt i boligmarkedet. Den kraftige oppgangen allerede nå hadde verken vi eller andre eksperter sett for oss. Det positive er at oppgangen er basert på høy boligomsetning, fortsetter hun.De neste månedene vil ifølge sjefen for Privatmegleren vise om aktiviteten og oppgangen nå var et resultat av stillesittingen i høst, eller om det fortsetter med uforminsket styrke utover våren.- Jeg tror på stabil, svak oppgang utover våren. Friskmeldt blir boligmarkedet først når Siv Jensen enten nedgraderer eller fjerner kravene i boligforskriften, avslutter Meier til Hegnar.no.