Priseksplosjon for «Frogner-rønne»

Meglertopp friskmelder boligmarkedet.

Det har vært knyttet stor spenning til utviklingen i det norske boligmarkedet etter nyttår, og spesielt i Oslo der prisene har falt 11,5 prosent siden toppen i april i fjor.Torsdag kom Obos-tallene som viste en prisoppgang på 1,7 prosent i januar, men Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj, inntok likevel en nøktern holdning.– Det er for tidlig å friskmelde boligmarkedet, men det er likevel flere positive tegn, sa han i en kommentar til tallene.Like nøktern er ikke Sem & Johnsen-sjef Christoffer Askjer som mener Oslo-markedet er på god vei opp igjen.Mandag kommer den offisielle boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi.Basert på godt besøkte visninger, budrunder og salget i januar, er Sem & Johnsen-sjefen sikker på at tallene vil overraske positivt.- I høst møtte det opp folk på visning som bare ville kikke, som hadde god tid og ikke ville legge inn bud fordi de trodde prisene skulle enda mer ned. Nå kommer folk fordi de vil kjøpe, budene sitter løsere og det virker som om folk har fått tilbake fremtidstroen. Vi skal heller ikke stikke under en stol at boliger i Oslo er blitt billigere enn de var for åtte måneder siden, sier Askjer.Spår prisene oppFlere har utrykkt forventninger om at prisfallet skal fortsette til lenger ut i 2018, men det inntrykket deler ikke Aksjer.- Det virker som om kjøperne tror at bunnen er nådd, og at prisene ikke skal mer ned. Jeg tror at januartallene kommer til å overraske positivt, og at prisene skal ganske godt opp første halvår av 2018, sier han.Årsaken er ifølge megler-toppen at mange som var klare for å kjøpe bolig da prisene var nær toppen i fjor vår, valgte å legge det på is da markedet bremset opp. Denne gruppen er nå tilbake igjen.- Disse har fortsatt økonomi til å kjøpe på dette prisnivået. Derfor er jeg rimelig sikker på prisoppgang, sier Askjer.PriseksplosjonTidligere denne uken ble et fullstendig rehabiliteringsprosjekt på Frogner solgt for godt over prisantydning.Den 154 kvadratmeter store leiligheten i Thomas Heftyes Gate der «alt må gjøres» lå ute med en prisantydning på 8,95 millioner kroner.Sem & Johnsen-megler Camilla Sem kunne rapportere om ekstremt stor interesse.Hun hadde hele 150 interessenter registrert og av disse dukket det opp 60 stykker til fellesvisninger i tillegg til flere på privatvisning.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etter en heftig budrunde endte salgsprisen på 10,3 millioner kroner, 1,35 millioner kroner over prisantydning.- Det var svært mange i budrunden. Leiligheter som dette er sjeldne, her er det flotte originale detaljer, og gode muligheter for å sette sitt eget preg på den, sier Sem.Også hun mener det har skjedd et skifte i Oslo-markedet.​- Jeg registrerer at det er en helt annen bevegelse i Oslo-markedet nå. Prisene i Oslo er på vei opp, sier hun.


Les også