Spår nok et kanonår i eiendom

Næringsmeglere er bull.

Flere næringsmeglere Estate Nyheter har snakket med tror 2018 vil toppe kanonåret 2017 i transaksjonsmarkedet for næringseiendom.Malling & Co og Colliers International legger seg begge opp mot 90 milliarder kroner.- Det har vært god fart, og det er fortsatt svært mye kapital som leter etter gode eiendomsinvesteringer. Når vi prater med investorene, er det også slik at vi sliter med å finne noen som ikke sier at de skal være netto kjøpere. Dette i sum er en sterk driver for at det skal bli mange gode dealer også i 2018, sier Malling-analytiker Herman Ness.DNB Næringsmegling sikter seg ifølge nettstedet inn mot 80 milliarder kroner, mot (ifølge dem) 90 milliarder kroner i 2017.- Mange har nå som strategi å selge ferdigutviklet eiendom, og markedet er svært nær en yield-bunn. Vi venter derfor en mer aktiv salgsside fremover, samtidig som de store aktørene vil kjøpe seg opp, sier analysesjef Gunnar Selbyg.Pangea Property Partners ser ifølge Estate Nyheter samlet for seg et volum på 75-80 milliarder kroner.


Les også