Forsker i Norges Bank Andre Anundsen i Norges Bank, fortalte torsdag om sin forskning på ubalanser i boligmarkedet på Eiendom Norges årlige konferanse for eiendomsbransjen, skriver DN. Han trakk ifølge DN frem følgende fire faktorer som helt sentrale når det gjelder utviklingen til boligprisene.Inntektsnivået, rentenivået, beholdningen av boliger, samt befolkningsutviklingen.
– Hvis boligprisene bare vokser og vokser i forhold til de fundamentale forholdene, da skal jeg kalle det for en boble, sa Anundsen, ifølge avisen.
Anundsen har studert disse fire indikatorene i Norge og USA frem ti 2016, og han beroliger de som tror det er en boligboble under oppbygging i Norge.– Det var klare tegn til ubalanser i det amerikanske boligmarkedet på begynnelsen av 2000-tallet. Vi ser ikke de samme tegnene i Norge i den samme perioden, sier han, ifølge DN.