KjøpLogg inn

Ivar Tollefsen utvider imperiet

En solid svenskehandel.

Publisert 28. mars 2018 kl. 11.03
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 11.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
HAS

Ivar Tollefsen og hans Heimstaden har kjøpt 665 studentleiligheter i Malmø, skriver selskapet selv på sine hjemmesider.Selger er Shall Fastigheter AB.Kan bygge 200 leiligheterMalmö Studenthus består nesten utelukkende av mindre leiligheter som sto klare i 2005-10 etter konvertering fra kontorer.Samlet eiendomsmasse omfatter 19.500 kvadratmeter.I kjøpet inngår også en rett til å bygge rundt 20.000 kvadratmeter i direkte tilknytning til studenthuset.Dette tilsvarer 200 leiligheter, samt andre lokaler.390 millioner svenskeTransaksjonsansvarlig Johan Jaxell i Heimstaden gleder seg over kjøpet, som skjer i en tid der Malmø har blitt universitetsby.- Kommunikasjonen inn til universitetet i sentrum av Malmø er veldig god, og det samme gjelder mulighetene til å ta seg til og fra høyskole og universitet i Lund. Leilighetene er ettertraktede, og det er kø for å leie dem, sier han.Jaxell mener leilighetene komplementerer porteføljen på 3.200 leiligheter Heimstaden allerede har i Malmø.- Muligheten for å utvikle området videre er et stort pluss, legger han til.Transaksjonssummen, inklusive byggeretten, oppgis til 390 millioner svenske kroner.Er Norges 12. rikesteKapital vurderte i fjor høst Ivar Tollefsens formue til 18,2 milliarder kroner. Det holdt til en 12. plass på listen over Norges 400 rikeste.Tollefsens formue hadde da blitt oppjustert fra 12,8 milliarder kroner i 2016.Hele 400-listen her.