KjøpLogg inn

Jan Andreassens påskeeventyr

Forteller sin versjon av «Den stygge andungen»

Publisert 27. mars 2018 kl. 14.59
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 15.02
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika er glad i eventyr.H. C. Andersen-favoritten er «Den Stygge Andungen».- Stramt skrevet er det en fabel om det å vokse seg stor og vakker, fra det vanskeligste utgangspunkt som barn, skriver han på sin blogg tirsdag. Ifølge sjeføkonomen forventes norske kvinner nå å få i snitt 1,6 barn i løpet av sine liv.- Langt færre enn før. En urovekkende trend som vil prege store deler av kongeriket i årene som kommer, fortsetter Andreassen.- I vårt demografiske truede land er det imidlertid noen steder som har nær ubegrenset med vekstpotensiale. Lillestrøm er et av dem, føyer han til.Show og praktbyggI forrige uke overvar Andreassen Lillestrøm-konferansen, arrangert av (Eika-banken) Lillestrømbanken og Kunnskapsbyen Lillestrøm. Sjeføkonomen forteller om et lokalsamfunn med milliarder til rådighet, og et audiovisuelt show der alle praktbyggene Lillestrøm skal få ble vist frem.- Tenk det, mitt barndoms slumrende Lillestrøm - som en gang bare var noen butikker og boliger bortafor Kjeller Forskningspark, skal nå vokse seg stor, med praktverk som ruver i internasjonal sammenheng, skriver han.Snøhettas Kjell Thorsen kom ifølge Andreassen også med mye inspirasjon for lokale byggherrer på Nedre Romerike.- Må beherske segSjeføkonomen mener Lillestrøms problem i 2018 er å beherske seg, og advarer mot å bli «en by fylt opp av mastodonter».- Ja, Lillestrøm kan velge å bli en hvit svane, slippe unna sin forhistorie med gamle arbeiderboliger og lave næringsbygg, skriver han.Andreassen håper at «de lune boligområder nær sentrum» ikke ødelegges, «bare fordi man har råd til det», og er klar på at menneskene som bor i byen er viktigere enn arkitekturen.- Det må ikke nødvendigvis ende som i eventyret, hvor den tidligere så unnselige andungen flyr avgårde ut i den store verden, avslutter han.