KjøpLogg inn

- Selges få dyre hytter i fjellheimen

Siden januar i fjor er det bare solgt 27 fjellhytter til priser over ti millioner kroner.

Publisert 29. mars 2018 kl. 08.35
Oppdatert 29. mars 2018 klokken 08.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord

Kapital: Det er full fart i hyttemarkedet til fjells. Men farten er størst for de mindre hyttene til priser rundt tre til fem millioner kroner, skriver Kapital.Skal man selge hytte til over ti millioner kroner, er markedet langt mer avvmålt.Statistikk Kapital har hentet ut fra eiendomsdatabasen Ambita, viser at det siden 1. januar i fjor har blitt solgt til sammen 27 hytter og leiligheter til priser over 10 millioner kroner i den norske fjellheimen.21,5 millioner topper listenEt hyttetun på Geilo, som nylig ble solgt for 21,5 millioner kroner, topper listen.Eiendommen, som ble lagt ut for salg på tampen av vintersesongen i fjor, ble kjøpt av Ragnhild W. Grieg, ekte­­fellen til Per J. Grieg som er sjef for Grieg Seafood.På de følgende plassene ligger den mye omtalte hytta til Veireno-sjef Jonny Enger i Lunnstaden på Hafjell som ble solgt for 18,7 millioner kroner til Lars Aasland Grotmol, samt en hytte på Mosetertoppen ved Hafjell som ble kjøpt for 16 millioner kroner av Vismas finansdirektør Tore Bjerkan og hans kone Hanne.Flest på GeiloStatistikken viser at det har gått klart flest dyre fritidseiendommer over ti millioner kroner på Geilo.Hele 11 av de 27 fritidsboligene som er solgt siden januar i fjor ligger i den tradisjonsrike fjellbygda. Salget av leilighetene i tilknytning til Dr. Holms hotell bidrar kraftig til tetposisjonen.– Det er veldig kjekt at Geilo er den soleklare vinneren. Vi er en liten by på fjellet med tradisjoner for turisme i godt over hundre år. Geilo har et levende sentrum med mange muligheter, så jeg tror mange tenker at man får mer enn bare en skidestinasjon, sier eiendomsmegler Jannike Seljevoll Herleiksplass i Herland Eiendom, som har meglet mange av de dyreste fritidseiendommene på Geilo, til Kapital.Hun trekker frem at mange kjøpere i den øverste prisklassen har så spesifikke krav til hva de ønsker seg at de ender opp med å bygge selv.