Alfred Ydstebø var mandag tilbake i Stavanger tingrett, skriver DN.Acta-gründeren forklarte seg i saken der han gjennom sitt heleide Base Gruppen saksøker Petter Smedvig Hagland, Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim og deres private selskaper for 130 millioner kroner.Attraktiv eiendomStridens kjerne er hotellet Alstor og tilhørende tomt.Ydstebø mener ifølge avisen at han hadde en bindende avtale om kjøp, og at Andersen brøt en konkurranseavtale og hjalp sin nye partner Smedvig Hagland med å kjøpe eiendommen der det skal bygges leiligheter.Både Andersen og Mjeldheim jobbet i Ydstebøs selskap Base Property, førstnevnte som daglig leder.Trakk frem JohaugDa Smedvig Haglands advokat, Axel Borch, skulle finne ut hvor langt Andersens konkurranseklausul rakk, endte han opp med Therese Johaug og OL, fortsetter DN.- Hvis man tar Therese Johaug som et eksempel. Kunne hun ha reist til OL for å heie på Marit Bjørgen eller smurt skiene hennes, spurte Borch.Ydstebø svarte ifølge avisen at han i lojalitet forventet at Andersen ikke skulle snakke med andre om Alstor, og at han «fra første dag skulle ha holdt seg langt unna».