Opptur for nyboligsalget

Nyboligsalget tar seg opp igjen etter et år med svakt salg.

Econ Nye boliger-rapporten fremlagt onsdag viser at det i løpet av de to seneste månedene er solgt 2.787 nye boliger i Norge.Det er 30 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, og fem prosent flere enn samme periode i fjor.- Etter ett år med svakt nyboligsalg tyder det på at salget er i ferd med å ta seg opp igjen. Spesielt ser vi at salget på Vestlandet har økt, heter det i rapporten.Salget på Østlandet utgjorde 18 prosent av boligene som var til salgs. På Vestlandet var salgstakten på 17 prosent, mens den var 15 prosent i både Midt-Norge og Nord-Norge. Sørlandet lå lavest med 12 prosent.Av fylkene var salgstakten høyest i Akershus med 23 prosent, og lavest i Vest-Agder med 11 prosent.Statistikken omfatter 42.209 boliger fordelt på 1.582 prosjekter. I april var 14.303 av disse boligene usolgte.Beholdningen av usolgte boliger har falt med 380 boliger siden februar, opplyses det.Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er 52.600 kroner.Høyest ligger Oslo med 80.000 kroner. Dernest kommer Stavanger med 57.800 kroner. I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene fra 54-57.000 kroner.


Les også