Rekordmange nye boliger til salgs i Sverige

På to år har tilbudet av nye såkalte bostadsrätter i Sverige økt med over 280 prosent.

Det viser ny statistikk fra nettstedet Hemnet. Økningen i løpet av det siste året er på 75 prosent.En svensk bostadsrätt kan sammenlignes med en selveierleilighet i Norge – men med noen flere begrensninger og reguleringer. Antallet slike boliger til salgs er nå over 11.400.Det er trolig det høyeste tallet noensinne, ifølge presseansvarlig Staffan Tell i Hemnet.Noen boligbyggere har begynt å «dra i nødbremsen», men fortsatt vil det bli ferdigstilt boliger som ble påbegynt i fjor. Da var byggingen rekordstor.– Det i kombinasjon med at det går seinere å selge, gjør at tilbudet fortsetter å vokse, sier Tell.Flere boligbyggere har i sine kvartalsrapporter opplyst at de har problemer med å selge nyproduserte boliger, særlig i Stockholm.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også