Slik gjør du et trygt hyttekjøp

- Det viktigste tipset er nok å se etter skjevheter og fuktskader i hytta, sier Are Andenæs Huser i Norges Takseringsforbund.

Det er mange ting man må huske på for å sikre et godt hyttekjøp på fjellet, mener Are Andenæs Huser i Norsk Takseringsforbund.Han sier til VG at det blant annet er viktig å vite hvor mye det pleier å snø i området der du skal kjøpe hytte, og gjøre en vurdering av hvor snøsikker hytta er. Huser forteller at en tommelfingerregel er at hyttene som ligger høyt oppe, i større grad må være bygget for å tåle store snømengder.- Det viktigste tipset er nok å se etter skjevheter og fuktskader i hytta. Har det først kommet setningsskader, kan det bli veldig kostbart å rette på. I likhet med andre bygg er også tak og vegger i våtrom veldig viktig å følge med på, sier Huser til avisen.Han mener det er viktig at man som hyttekjøper går nøye gjennom hyttas tilstandsrapport. Videre kan det være lurt å notere seg følgende:- Er det en spesiell lukt i hytta? (Kan skyldes alt fra fukt til mus og rotter).- Sjekk eiendomsskatten- Sørg for ferdigattest på arbeid- Sjekk vann og kloakk- Undersøk for skadedyr


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også