Det er blitt vanskeligere for førstegangskjøperne i Oslo å kjøpe bolig, skriver DN. Norges Eiendomsmeglerforbund og informasjonsselskapet Ambita står bak tallene som viser at antallet førstegangskjøpere i Oslo falt markant i fjor. Det var 6.161 førstegangskjøpere i Oslo mellom 20 og 39 år, som var 360 færre enn året før. I 2014 var tallet 7.436.– Det er vanskelig å fine boliger til under fem ganger brutto inntekt av en vanlig startlønn, sier kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN til avisen.Boliglånsforskriften har et krav om at ingen kan låne mer enn fem ganger inntekten sin.I mars i år kostet snittsboligen i Oslo 4,8 millioner kroner, mot 3,4 millioner kroner i mars 2014.– Hadde du innført et gjeldstak tidligere, hadde du dempet boligprisene tidligere, for det er det mest effektive verktøyet for å ramme Oslo, men det hadde ikke hatt noe effekt for resten av landet, sier Reite til DN.