Henter penger til skyhøy rente

Bonum har på få år bygget opp en eiendomsvirksomhet med flere hundre millioner kroner i omsetning. Nå vil selskapet henter penger til over ni prosent rente.

Siv Dolmen
Næringseiendom

Ifølge boligutvikleren Bonum har selskapet nå 1000 leiligheter under planlegging med antatt utsalgspris på over syv milliarder kroner. Nå vil Bonum hente ytterligere 200 millioner kroner i obligasjonsmarkedet. Obligasjonslånet er forventet å få en rente på over ni prosent og løpetid på fire år, skriver DN.- Dette er kapital som skal sikre vår videre vekst og samtidig sikre eiersituasjonen slik den er nå, sier akkvisisjonssjef Anders Bakken Eriksen (33), som er en av tre gründere og medeiere i Bonum, til DN.Per i dag har Bonum en rentebærende gjeld på over 400 millioner kroner og vil etter innhenting av penger ha en gjeldsgrad på rundt 80 prosent, ifølge Eriksen.- Dette er helt vanlig gearing for selskaper som driver med utvikling av eiendom. Veldig mye av denne gjelden forfaller om kun kort tid når boliger som er under bygging leveres, sier Eriksen til avisen.- Hvorfor vil man heller betale ni prosent rente enn tre-fire prosent i banken?- Dette er et alternativ til å hente inn penger på andre måter, dette er i praksis egenkapital, så det kommer i tillegg til banklån, sier Eriksen.

bonum
eiendomsmarkedet
Nyheter
Næringseiendom