Store Studio fredet

NRK-bygget Store Studio på Marienlyst i Oslo og tolv andre bygg ble fredag fredet av Riksantikvaren. 

Næringseiendom

– Disse unike bygningene skal bevares og brukes også i framtida. Dagens kulturbygg er også morgendagens kulturbygg, sa klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) under seremonien.Festforestillingen startet med en konsert av Kringkastingsorkesteret og ble ledet av NRKs Rune Gokstad og Øystein Bache. Også kulturminister Trine Skei Grande (V) var til stede. Hun framhevet den historiske betydningen til de 13 byggene og menneskene som har oppholdt seg i dem.– I dag freder vi husene til mennesker som virkelig har vært med på å prege historien, sa Grande, for så å trekke fram forfatter Sigrid Undsets hus på Lillehammer, polfarer Roald Amundsens hjem på Svartskog og huset til dikter Bjørnstjerne Bjørnson på Aulestad.Følgende bygg fredes også av Riksantikvaren: Wergelandsveien 4 i Oslo, Austrått i Ørland, Nasjonalmuseet for arkitektur i Oslo, Nordnorsk kunstmuseum i Tromsø, Erkebispegården i Trondheim, Statsarkivet i Bergen, granittsøylene med statuer av Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson ved Nationaltheatret og NRK Sápmi i Karasjok.(©NTB)

riksantikvaren
Nyheter
Næringseiendom