Utleiegigant sliter med brennhett marked

Stiftelsen Kaare Berg kjøper gjerne flere boliger, men finner ikke noe fordi det er for dyrt. 

Næringseiendom

(Finansavisen): - Det er mange i markedet som har presset opp prisene på utleieboliger. Vi sliter med å finne objekter som gir en fornuftig avkastning, sier Dag Sten til Finansavisen.Han er adm. direktør i Stiftelsen Kaare Berg, som gjennom datterselskapet SKB Eiendom leier ut om lag 900 boliger i Oslo, Bergen, Gjøvik og Sarpsborg. Av disse er 530 i Oslo og 250 i Bergen.Han forteller til avisen at mens de selv sliter når de må ned på en prosentuell avkastning på kjøp på firetallet, er det mange som strekker seg langt lavere.Under tre prosent- Skal man få tak i sentrale eiendommer, må man kanskje ned på tretallet. Vi har sett eksempler på under tre prosent, også. Da er det ikke så mye igjen til renter og avdragsbetalinger.- Da handler det vel om rehabiliteringsprosjekter? - Nei, det er ikke ombyggingsprosjekter, det er helt greie eiendommer som er ferdig utleid. Men kjøperne måler vel kjøpesummen mot kvadratmeterprisene i området for eventuelt å seksjonere ut og selge. De vil vel i tillegg gjøre noen grep som å flytte kjøkkenet inn i stuen for å bruke dagens kjøkken til et ekstra soverom, og andre slike grep. Meglerne er også flinke til å selge inn slike muligheter, sier Sten til avisen.Den eneste boligeiendommen stiftelsen har kjøpt det seneste året, er en liten 10-leiligheters eiendom på Ekeberg i Oslo.Høyt prisetSelskapet har i dag ifølge avisen leieinntekter på 84 millioner kroner årlig. Det er en liten oppgang på 4 millioner fra året før. Derimot har inntekter fra næringseiendom gått kraftig opp, fra 61 til 78 millioner.- Dette er en villet utvikling ettersom boligmarkedet er så høyt priset. Man må betale langt mer for 20 millioner mer i leieinntekter fra bolig enn fra industrieiendom, som vi nå har økt i, sier han.Selskapet bygger 49 boliger på Lørenskog, hvorav 45 var ved nyttår solgt. For lav avkastning på utleie, gjør at leilighetene selges fremfor å leies ut.- Jeg anslår at avkastningen etter eierkost ville ha ligget på mellom tre og 3,5 prosent, sier Sten til avisen.

eiendomsmarkedet
bolig
utleie
utleiemarkedet
stiftelsen kaare berg
skb
Nyheter
Næringseiendom