Frykter en nedkjøling i boligmarkedet til høsten

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 1,0 prosent i mai. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.DNB Markets og Nordea Markets øynet på forhånd henholdsvis 0,3 og 0,4 prosent sesongjustert vekst.Boligprisene er nå 1,0 prosent høyere enn for ett år siden. 12-månedesveksten er dermed opp fra minus 1,0 prosent i april.- Det har vært noen meglere som har hausset opp forventningene til prisveksten i Oslo noe voldsomt gjennom mai, og Obos-statistikken har vel også bidratt. Vi ser at prisutviklingen i Oslo er helt på linje med den nasjonale utviklingen i mai. Man skal ikke tillegge enkeltmåneder for stor vekt, men vi tror nå at prisveksten for i år nærmer seg slutten, sier makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret til DN.Macic forteller DN at prisutviklingen hittil i år har vært i tråd med Prognosesenterets anslag. Her var det forventet at boligprisene ville stige i første halvdel av 2018, for så å snu.- Denne prognosen har vi fortsatt tro på. Jo mer prisene stiger nå, jo mer sannsynlig virker en nedkjøling fra høsten av, avslutter Macic.

bolig
prognosesenteret
Nyheter
Næringseiendom