Frykter hard landing i boligmarkedet

Meglersjef advarer.

Næringseiendom

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem tirsdag viste at boligprisene steg 1,0 prosent i mai.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.DNB Markets og Nordea Markets øynet på forhånd hhv. 0,3 og 0,4 prosent sesongjustert vekst.- Boligmarkedet viser styrke. Mange forventer åpenbart at boligprisene skal stige mye fremover, og det virker selvforsterkende. Nordmenn har høy kjøpekraft grunnet lav ledighet, høy inntekt og lav rente, og etterspørselen i boligmarkedet stiger når boligverdiene øker, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til Hegnar.no.- Vi håper at sommeren ikke blir like het som våren har vært i Sør-Norge, og tror at stramme kredittkrav og økende renter vil bidra til en avkjøling ut over høsten, legger han til.- Store svingninger uheldigHan kommer ikke utenom den særlig sterke utviklingen i Oslo hittil i 2018.- Det knytter seg usikkerhet til hvor mange nye boliger som ferdigstilles i løpet av året, og vi kan forvente et robust Oslo-marked gjennom året, selv om prisveksten trolig vil avta i løpet av høsten, fortsetter Geving.Men dagens statistikk viser at også landet for øvrig viser en sterkere trend.- Prisutviklingen er sterk i de fleste regioner i forhold til hva økonomiske og demografiske drivere skulle tilsi, rett og slett fordi markedspyskologien har gjennomslag. De voldsomme prissvingningene vi har sett de siste årene er uheldig, og øker risikoen for et mer alvorlig tilbakeslag i markedet på lenger sikt, avslutter NEF-direktøren.

bolig
boligprisene
carl o. geving
nef
nordea
eiendom norge
Nyheter
Næringseiendom