Foto: Scanpix

Her er de dyreste og billigste sjøhyttene

Skal du kjøpe hytte i den dyreste kommunen må du fort ut med over 5 millioner kroner.

Prisene for fritidsboliger ved sjøen har steget med 2,5 prosent det siste året. Den typiske sjøhytten koster nå i snitt 2.426.164 kroner, som er all-time high.Og gjennomsnittlig formidlingstid var 98 dager, viste ny statistikk fra Eiendom Norge publisert torsdag. I Færder kommune var gjennomsnittlig pris på en fritidsbolig på 5.225.000 kroner, som er Norges dyreste sjøhytteområde, fremgår det av pressemeldigen fra Eiendom Norge.På plassen bak på oversikten finner vi Lillesand og Kristiansand kommune, hvor man i snitt må ut med henholdsvis 4,8 og 3,97 millioner kroner for et feriested.Landets billigste finner vi i Halden, hvor prisen ligger på 1.352.000 kroner. Bodø og Son er også på billig-toppen, med priser på henholdsvis 1.630.000 og 1.810.000 kroner viser oversikt fra Eiendom Norge. I løpet av det siste året ble det solgt 2.240 fritidsboliger ved sjøen, en nedgang på 2,1 prosent fra året før.I mai og juni 2018 ble det solgt 606 sjøhytter, ned 7,3 prosent fra 654 i mai og juni 2017, som var all-time high for de to månedene. Flest usolgte fritidsboliger ved sjøen hadde Lindenes og Kragerø med henholdsvis 61 og 52, fulgt av Hvaler med 38.- Det har vært en stabil utvikling i markedet for sjøhytter det siste året med en moderat prisvekst og mange salg, sier adm. direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.Nøkkeltall

  • Gjennomsnittsprisene er 2,5 % høyere enn de var i fjor.
  • Den typiske sjøhytten kostet kr 2 462 164.
  • Færder, Lillesand og Kristiansand hadde de høyeste prisene.
  • Det ble solgt 2 240 hytter ved sjøen, dette er 2 % færre enn i fjor.
  • Det tok i snitt 98 dager å selge en fritidsbolig ved sjøen.
  • Larvik, Fredrikstad og Frogn var kommunene med flest omsetninger av sjøhytter.
  • I snitt ble fritidsboliger ved sjøen solgt 0,3 % under prisantydning.
  • Det er per 20. juni 2018 1 731 fritidsboliger til salgs med betegnelse «ved sjøen» på finn.no


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også