Høyeste boligpriser noensinne

Boligprisene steg for 5. måned på rad i mai, og både for hele landet og flere byer og områder er boligprisene de høyeste noensinne.

Næringseiendom

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste i dag at boligprisene steg med 1,0 prosent i mai.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.Boligprisene er dermed 1,0 prosent høyere enn for ett år siden, og for hele landet krøp boligprisene forbi toppen fra april i fjor og steg til ny all-time high.Boligprisene i Norge har steget med 6,5 prosent siden nyttår og passerte med det den tidligere toppen med 0,04 prosent.I tilsammen 13 byer og områder er boligprisene dermed også de høyeste noensinne (se første tabell), mens det for et knippe fremdeles er litt opp til ny rekord (se tabellen i bunnen).

Boligprisene i Ålesund med omegn har steget 7,2 prosent så langt i år, og boligprisen her har aldri vært høyere.Men Ålesund er ikke alene og får følge av blant andre Tromsø, Fredrikstad/Sarpsborg, Hamar og Drammen Sterk maiAlle områder i Norge kunne vise til boligprisoppgang i mai. Asker/Bærum viste vei med 1,8 prosent oppgang, mens Trondheim var svakest med 0,5 prosent.Flere områder hadde fortsatt negativ 12-månedersvekst. Her var Bergen svakest med 1,1 prosent nedgang, mens Hamar med Stange hadde den sterkeste utviklingen med 7,4 prosent oppgang. - Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12-månedersveksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, og trenden er sterk etter fire måneder på rad med vekst i de sesongjusterte prisene, sier Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer i en kommentar.Se intervjuet med Dreyer på HegnarTV i dagSterkt i Oslo, men ...
Selv om boligprisene i Oslo har steget med 9,3 prosent siden nyttår ligger de fremdeles 4,5 prosent under toppen fra februar i fjor.Men Oslo er ikke alene. Boligprisene i Bergen. Stavanger, Asker/Bærum, Kristiansand og Trondheim ligger fremdeles også under toppen fra i fjor - men det skal ikke veldig mye til før det kan bli nye rekorder også her. I hvert fall ikke for Trondheim, Asker/Bærum og Kristiansand.

boligprisene
Nyheter
Næringseiendom
Bolig