- Det har kommet en svært stor andel dyre boliger ut i markedet igjen. Det var noe stille på disse boligene tidligere i år, men det ser ut som selgerne har sittet på gjerdet og ventet på at mai skulle komme, uttalte Grethe W. Meier til Hegnar.no for en måneds tid tilbake.Hun viste til at det i prissjiktet 15 millioner kroner og oppover da var mer valgmuligheter for kjøp. Vi har gjort et raskt søk på Finn.no, og sett nærmere på de dyreste boligene til salgs nå. Øverst på listen finner vi eiendommen på Ormøya, som Hegnar.no omtalte  tidligere denne uken.- Jeg har solgt strandeiendommer og eiendommer på disse øyene i snart 15 år, og dette er vel - uten sammenligning - den mest unike av de alle, med lengst strandlinje, i tillegg ligger den så spesielt til, sa partner og eiendomsmegler Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorama.Foto: Privatmegleren PanoramaLes også: «Villa Breidablikk» ligger på Ormøya, cirka 10 minutter fra Oslo S, og er nå til salgs for 58 millioner kroner. Eiendommen, som har et bruksareal på 330 kvadratmeter og primærrom på 294 kvadratmeter, ble lagt ut for salg for i overkant av to uker siden.Nåværende eier kjøpte eiendommen i 1993 for 2,7 millioner kroner.- Eier kjøpte den ene tomten for 2,7 millioner kroner, og så kjøpte han tomten bak i tillegg, som på en måte gjør hele regnestykke, da man kan utnytte den tomten bak og bygge på denne dersom man ønsker det, forklarer Krabbe.Hverken badehus, båthus, strandlinje eller brygge var etablert da selger overtok på 90-tallet.- Alt dette er skapt i etterkant. Huset er totalrenovert, alt er på stell, uttalte eiendomsmegleren, som ikke ville kommentere kostnadene rundt oppgraderingen, uttalte megleren.Villa AlvimDen nest dyreste eiendommen er Villa Alvim på Vinderen i Oslo, til salgs for 57 millioner kroner. Praktbolig er ifølge solgt fire ganger på 12 år. skrev i fjor at Anita og Hans-Fredrik Bassøe solgte huset for 50,2 millioner kroner før jul 2016, men at den ukjente kjøperen hadde problemer med å gjøre opp for seg.- Kjøperen klarte aldri å gjøre opp, sa Anita Bassøe til avisen.Våren 2017 ble eiendommen kjøpt av eiendomsselskapet Villa Alvim.Tjuvholmen på 300 kvadratmeter, med adresse Dyna Brygge 6 på Tjuvholmen, er listet opp på tredjeplass over landets dyreste boliger til salgs nå.Leiligheten med tre balkonger pluss privat takterrasse på cirka 55 kvadratmeter og 2 garasjeplasser er oppført med en prisantydning på 55 millioner kroner og har vært til salgs siden april i år.«Et drøyt år etter at Jonny Enger sikret seg toppleiligheten på Tjuvholmen, vil den tidligere Veireno-eieren selge den for nesten ti millioner kroner mer enn han betalte», skrev DN i april.- Leiligheten har en helt unik beliggenhet. Kall det en indrefilet, sa eiendomsmegler i Sem & Johnsen, Jan Fredrik Bonde, til avisen den gang.Kuttet prisen på Nesøya, nesten i vannkanten, ligger eiendommen som er til salgs for 50 millioner kroner.I fjor sommer var Europris-arving Dag Høilis bolig på 500 kvadratmeter, da Norges dyreste, til salg i det åpne markedet. Prisen lå da på 58 millioner kroner, mens den for to år siden ble lagt ut for 66 millioner kroner.- Vi satser på salg i løpet av et par år. Folk som kjøper bolig for 50, 60 og 70 millioner kroner har et langsiktig perspektiv, de er ikke ute etter å dekke et umiddelbart behov (..), sa eiendomsmegler og partner Erik Steen i Aktiv Eiendomsmegling Asker og Bærum til Budstikka i fjor.Nå er det ifølge DN Tom Elliot Johnsen hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling som har overtatt oppdraget.- Bortimot 70 millioner kroner er en heftig sum. Jeg mener vi nå har lagt oss i et riktig prisleie. Det er også et riktig tidspunkt nå å selge en slik eiendom, sa han til avisen i begynnelsen av juni.Delt opp i toOgså på Tjuvholmen i finner vi leiligheten på 250 kvadratmeter til salgs for 47 millioner kroner.«Leiligheten er inndelt i 2 eksklusive frontleiligheter på henholdsvis ca. 150 kvm. og 100 kvm. med felles representativt inngangsparti, men kan med enkle grep tilbakeføres til én boenhet», står det forklart i annonsen på Finn.no.