Nordea merker høytrykk i bolig

Storbank merker det voldsomme skiftet på kroppen.

Næringseiendom

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem tirsdag viste at boligprisene steg 1,0 prosent  i mai.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.- En del hastesakerDNB Markets og Nordea Markets øynet på forhånd hhv. 0,3 og 0,4 prosent sesongjustert vekst.Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge karakteriserer prisoppgangen som overraskende kraftig.- Vi har sett et voldsomt skifte i markedet i løpet av kort tid, sier han til Hegnar.no.- Vi merker et stort trykk fra kunder som skal kjøpe bolig, og har en del hastesaker der kunder plutselig skal i budrunder uten å egentlig ha planlagt det, fortsetter Storset.- Det vil roe segHan tror ikke denne sterke veksten vil vedvare.- Økningen i boligprisene til nå kan forklares ut fra den lave renten og utviklingen i inntekter, men vi tror markedet vil roe seg ut over sommeren og høsten, sier banksjefen.Han viser til spenning rundt boliglånsforskriften.- Endringen i boliglånsforskriften som er foreslått fra Finanstilsynet, der kravet til egenkapital på 40 prosent ved kjøp av sekundærbolig blir lempet på, vil kunne føre til en ytterligere økning i prisene, sier Storset.

bolig
boligprisene
nordea
snorre storset
eiendom norge
Nyheter
Næringseiendom