Nordea venter boligprisvekst i mai

Trykket i boligmarkedet er på vei tilbake for fullt, mener Nordeas analytikere som spår en økning i boligprisene når tallene legges fram tirsdag. 

Næringseiendom

– Vi venter en brukbar vekst i boligprisene i mai, skriver analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea.Konkret tror han prisveksten på boliger kommer til å øke med 0,4 prosent fra april til mai i år, noe som er klart mer enn Norges Banks prognose. Analytikerne i DNB er hakket mer forsiktig og tror på en boligprisvekst på 0,3 prosent siste måneden.– Tallene fra boligmarkedet den siste tiden har vært gode, og ren anekdotisk informasjon vitner om at trykket er på vei tilbake for fullt, kanskje spesielt i Oslo, skriver Bernhardsen.Fredag kom OBOS med sterke tall som viste en rekordvekst på 3,8 prosent i kvadratmeterprisen fra april til mai for borettslagsleiligheter i Oslo.Tirsdag klokken 11 får vi vite svaret, da legger Eiendom Norge fram sin boligprisstatistikk.(©NTB)

boligmarkedet
boligprisene
nordea
joachim bernhardsen
Nyheter
Næringseiendom
Bolig