Prisindeks for nye boliger

Prisene på nye boliger har holdt seg relativt stabile siste år, med en liten økning.

Prisene på nye boliger har holdt seg relativt stabile siste år, med en økning på 0,6 prosent fra 1. kvartal 2017 til samme kvartal i 2018, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).Til tross for oppgangen når man sammenligner med prisene for et år tilbake, har prisene det siste kvartalet hatt en svak nedgang på 0,4 prosent, viser nye tall i Prisindeks for nye boliger.Eneboliger opp Prisene på nye eneboliger har økt med 3,7 prosent fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal 2018. Det siste kvartalet har prisene imidlertid holdt seg uendret. Prisene er målt på ferdigstillelsestidspunktet.Prisene på nye blokkleiligheter og småhus har hatt en svak nedgang på 0,8 prosent fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal i år.Det siste kvartalet har prisene også vist en liten nedgang på 1 prosent. Prisene er målt på salgstidspunktet.Prisene på brukte boliger i alt har gått ned med 1,1 prosent fra 1. kvartal 2017 til samme kvartal 2018 for sammenligning.