Så mye dyrere har det blitt å leie bolig i Oslo

- Det gode salgsmarkedet får konsekvenser for leiemarkedet også, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Næringseiendom

Til tross for rekordmange annonserte utleieboliger på Finn.no stiger leieprisene i Oslo, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.Det kostet nå i snitt 9.460 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 2,7 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,1 prosent.For en 2-roms kostet det i snitt 12.141 kroner. Dtte er en oppgang på 0,2 prosent sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,6 prosent.En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.594 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 0,2 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,8%.- Vi har god respons på alle våre annonserte boliger nå. Det er størst kamp om 2-roms leiligheter og vi merker at det er flere henvendelser og flere på visning på de annonserte 2-roms leilighetene vi har sammenlignet med andre boliger. Boliger som er ledige i juli og august er det kamp om og det kommer til å bli flere med i kampen etter hvert som studenter får tilbud om studieplasser gjennom sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum-Halck, i en pressemelding.- Det gode salgsmarkedet får konsekvenser for leiemarkedet også. Mange boliger til leie, men færre enn forventet. Vi opplever godt oppmøte på visninger. Med de økte boligprisene, må flere og flere å leie. Studentene må kjenne sin besøkelsestid. Kampen om kollektiv leilighetene vil bli tøff i sommer, og det er viktig å være tidlig ute. Vi ser for oss en hektisk sommer der det blir kamp om de beste leilighetene. Det vil være viktig både for utleiere og leietakere og skille seg ut. Hvorfor skal man velge akkurat din leilighet? eller deg som leietaker?, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

utleiemegleren
Nyheter
Næringseiendom
Bolig