Splitter ny hytte på Tjøme kan bli revet

- Vår aksept ble gitt på feilaktige premisser.

Elisabet Rui, avdelingsdirektør for miljø- og samfunnssikkerhet hos Fylkesmannen i Vestfold, er sjokkert over bildene av Clarksons-skipsmegleren Fridtjof Falcks splitternye hytte, som hun mener er langt fra den hytta Fylkesmannen godkjente i 2015, ifølge DN.- Rivning kan være et aktuelt tiltak. Det vil være svært urettferdig dersom denne saken ikke skal få konsekvenser. Det har med rettssikkerheten å gjøre, sier hun til avisen.«Søknadsteksten, tegninger og illustrasjoner, kommuneadministrasjonens vurderinger og arkitektens uttalelser på befaring i 2015, ga et helt annet inntrykk av hvordan fritidsboligen ville fremstå i terrenget, enn det som faktisk er situasjonen etter at fritidsboligen er bygget,» skriver Fylkesmannen i et krast brev til kommunen, ifølge avisen.Bygningen skulle ifølge arkitekten og kommunen «gis et svært dempet inntrykk», «ligge inne i bakken» og «bli en del av omgivelsene». Resultatet er imidlertid en svært synlig konstruksjon, som på ingen måte «gir et svært dempet inntrykk» eller er «en del av omgivelsene».


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også