Varsler rekordstor prisvekst på bolig i mai

DNB melder om en prisøkning i mai på 2 prosent på landsbasis og hele 3 prosent i Oslo. Sjeføkonom i Sparebank 1 Markets er forbauset over veksten.

Næringseiendom

Til sammenligning har prisene på landsbasis i gjennomsnitt steget 0,5 prosent i mai de siste åtte årene, skriver Dagens Næringsliv.– Våre tall for mai ser veldig sterke ut, særlig i de store byene. Vi kan fort få to prosent på landsbasis og i verste fall tre prosent i Oslo, sier leder Terje Buraas i DNB Eiendom, en av dem som hvert år selger flest boliger i landet.Også Trondheim og Bergen fikk kraftig prisvekst. Også i Stavanger var det oppgang, men ganske liten, ifølge Buraas.– Hvis dette blir resultatet, er det noe av den høyeste veksten vi har hatt i historien. Det er oppsiktsvekkende hvis det blir en prisøkning for landet på to prosent i mai. Det er nesten ikke til å tro, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets.Tirsdag kommer fasiten med tall fra Eiendom Norge, som viser utviklingen for nesten samtlige eiendomsmeglere i Norge.(©NTB)

boligprisene
dnb eiendom
sparebank 1 markets
terje buraas
harald magnus andreassen
Nyheter
Næringseiendom
Bolig